Olympics Games.

[ENGLISH]

Sayyy haloooo to my second entries. Yaaaa

Today I wanna share about olympics games. Yayy, before I share more further about pyeongchang winter Olympics or pyeongchang 2018 of course I will share some basic info about Olympics games.

Who’s else doesn’t know Olympics?? Yayyy. I know all of us very familiar with Olympics. Last year 2016, Olympics in Rio, Brazil and on 2018 Olympics in Korea. Ehhh, why two timess. Olympics supposedly to be with every 4 years but why gap between 2 years. To be honest, before this I didn’t know Olympics have two types. Which is summer and winter Olympics.

So here we go. 

1. Olympics is a international games that have been participates by various athletes from different countries. This games was inspired by ancient Olympics.

2. This games will be held every 4 years. 

3. How they pick the host country?

– as far I know they by bid, vote and approved from IOC (international Olympics committee).

4. They have 2 types of Olympics which is summer and winter Olympics. This two games have gap between 2 years.

* Summer Olympics start on 1896 in Greece 

* Winter Olympics start on 1924 in  Chamonix, France.

5. As usual both games consist of olympic and Paralympic.

———————————-

[BAHASA]

Sayyy hellooooo. Yayyyy ini entries saya yang kedua. Terima kasih pada yang sudi membaca tulisan ini.

Post yang sebelum ni saya ada share pasal supporters untuk pyeongchang Olympics 2018.

Mungkin ada antara kita taktahu macam saya dulu2 laaa. Kenapaa Olympics ada dua kali setiap dua tahun . Emm Olympics bukan setiap empat tahun ke??😅😅😱

Yaa. Olympics memang ada dua iaitu Summer and Winter Olympics.

Kalau summer ni games dia macam biasa laaa ada bola sepak, badminton, olahraga and so on. Kalau winter Olympics normally kita tak familiar kann dengan games diaaa. Okaylaaa nak share sikit info pasal Olympics okay.

1. Olympics ni games level international games yang banyak disertai oleh atlet dari pelbagai negara di seluruh dunia. Diinspirasi dari zaman yunani.

2. Olympics ni setiap 4 tahun. Tapi gap between winter dengan Olympics games 2 tahun je. So kalau Rio2016 (summer Olympics) ofcourse (winternye) Pyeongchang2018

3. Macam mana dorang nak pick tuan rumah?

– so far saya tahu macam biasalah country yang nak jadi tuan rumah kena submit proposals lepastu kena make sure laa kan kawasan strategic untuk gams tuu. Lepas ada process  by bid, vote and approved oleh IOC (international Olympics committee)* Olympics punya komuniti lerrr.

4. So macam dah cakap tadi dia ada summer dengan winter Olympics yang mana ada gap between 2 years.

* Summer Olympics bermula pada 1896 di Greece 

* Winter Olympics bermula pada 1924 di  Chamonix, France.

5. Macam biasa dua-dua jenis games ada Olympics dan Paralympic.
———————————-

[CHINESE]

今天我想分享关于奥运游戏。 在那之前我会分享更多关于平昌冬季奥运会2018年。
谁不知道奥运会? ? 我知道我们所有人都非常熟悉奥运会。 去年2016 奥运会在巴西举办, 而2018奥运会在韩国。 奥运会据说要相隔每4年才办, 但为什么这次差距才2年。 说实话, 在此之前我不知道奥运会有两种类型。 分夏天和冬季奥运会。 
所以我们开始吧。 
1。 奥运会是由不同国家运动员参与的国际游戏赛事。 灵感来自古奥运会。 
2。 将于每4年举行。
3。 他们如何挑选东道国? — 通过出价、 投票和国际奥委会( 国际奥林匹克委员会)批准 。

 

4。 他们有2类型的奥运会,夏天和冬季奥运会。 这两场比赛相隔2年举行。
* 第一届夏季奥运会,1896年在希腊。

* 第一届冬季奥运会,1924年在法国霞慕尼。

 

5。 赛事分成奥林匹克和残奥会。


Credit:

1. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Olympic_Games

2. https://www.olympic.org/

Advertisements

Author:

this is my first-time ever do this bloggging thingss. thanks for your time for read my writing and all supports.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s