Korea Plaza 

[BAHASA]

Mengenai Korea Plaza

Korea plaza merupakan satu-satunya pusat travel dan kebudayaan korea yang beroperasi terus dari Korea Tourism Organizations di Korea. Korea plaza telag bermula sejak tahun 2008.

Korea plaza jugak dikenali sebagai KTO KL terletak didalam bangunan Menara Hapseng.

Bagi korang yang tertanya-tanya kat manalah menara hapseng ni, macam mana nak pegii ni takde transport laaa. Senang je korang boleh guna LRT, Monorail ataupun Bus

🚊 bagi lrt boleh turun dang wangi

🚝 bagi monorel boleh turun samaada dekat Raja Chulan ataupun Bukit Nenas. 
p/s : dari kedua-dua station monorail dengan lrt kena jalan🚶 sikitlaah dalam 5-10minit untuk sampai KTO.

Kalau nak naik bas,boleh naik bas GO KL. Bus ni free je, lagipon bus ni memang akses area KL center taww. Kalau mana taktatahu bas go kl ada blue, green, purple dengan red line,tapi red line taklalu langsung. Okay sini kite guide korang acane nak naik bas

🚍 Blue Line- okay boleh ambil bas dari institut penyelidikan perubatan dekat chowkit, dekat masjid kg baru, bukit bintang or pavilion, bila naik bas ni boleh turun dekat menara hapseng ataupun kl live.

🚌Green line ni pulak dia dari KLCC so memang kena turun kat kl live je.

🚍Dan purple line dia dari pasar seni boleh turun dekat menara weld.

P/s: kalau taktahu mention je location pastu tanya driver bus..

So apa yg kto ada untuk  kita?

 So basically dorang ni

1. Kalau korang pegi kto/korea plaza ni korang boleh tanya dorang anything info pasal Korea and dorang boleh advise laa macam nak tahu mana makanan halal boleh tanya depa.

2. Dekat kto ni ada banyak broucher, pamplets, peta dan juga buku panduan travel so korang boleh dapatkan dengan percuma. Kalau bertuah korang boleh dapatkan kupon ke.

3. Dorang ada gak buat kelas kelas khusus berkaitan Korea seperti:

1. Kelas bahasa korea

2.kelas masakan.

3.kelas tarian

Selain tu dorang da buat gak seminar travel taw so masa ni laa korang boleh grab info sebab kadang2 seminar ni khusus tuk jeju, seoul dan sebagainya.

Dan paling penting semuanya free, jarang taw kto buat benda kena bayar, so untung kan? Tapi nak join pon kena daftar sebagai kaki korea kelab. Yg ni free je weh. Cuma bila ada event2 ni kita kena register dan hanya yg terpilih je boleh join, so as tips join cepat2. Nak join kaki korea ni pon free je.

P/s: kelas bahasa je every weeks , yang lain termasuk yg seminar tu  setiap 2minggu
Haaaa lupe nak cakap,,

Dorang ada jugak sediakan hanbok. Taktahu hanbok, alaa yang Korea punya baju tuuu. Yg ni boleh try free je taww. Dan boleh gak kalau nak sewa. 

Dan dekat dalam kto ni ada laa hall yang kita boleh sewa untuk buat gathering gituuu.

Dan lastly,

Buat peminat kpop kena aware laa sebab sometime dorang ada buat giveaway untuk tiket music bank dan sebagainya. Kot2 date dia bagi sama date hangpa g korea emm apalagi jackpot kann bukan salu dapat tengok. yela salunye tengok kat kbsworld je.

p/s: boleh checkout link dengan alamat kat bawah ni taww.
THE END.

———————————-

* ABOUT KOREA PLAZA

Korea plaza is the only korea tourism and cultural center in Malaysia that operated by Korea Tourism Organizations from Korea itself. It’s has been established since 2008.

Korea plaza also know as KTO KL was location in menara hapseng lower ground.

* HOW TO GO THERE 

Easy to access by public transport. Near to :
– Monorel station Bukit Nenas & Menara Hapseng 

– Lrt Dang Wangi

P/s: but both lrt at monorel station you need walk around 5-10minutes

And also if you guys familiars with GO KL bus (itsss a freee bussss) you can used the bus for go there. Bus quite near. Go KL have 4 lines bus which is:

Go KL blue line : can take bus from station titiwangsa hub,  IMR chowkit, Kg Baru, Concorde Hotel, Pavilion and you can stop at KL Live or Menara Hapseng itself. 

Go KL Green Line : KLCC route to Bukit Bintang. Can stop at KL Live which is near than Monorail Station.

Go KL Purple Line : Pasar Seni to Bukit Bintang route. Can stop at Menara Weld(Weld Tower).

P/s: can ask the bus driver, they can help you.

*WHAT THEY HAVE

1. They can provide the consultation for travelers.

2. They have the main hall that you can rent for your mini gathering as before I saw Army(BTS) Malaysia do gathering at KTO KL.

3. You can get various booklets, pamplets, maps and travel book about Korea that can guide you how to go there.(p/s: it’s free)

3. They conducted various of cultural class for Kaki Korea Club such as :

– Korean Language Class (for beginners)

– Korean Dancing Class

– Korean Cooking Class

they also provides the travels seminar.

P/s : you need to register as Kaki Korea Club (for free) and keep lookup on their pages for register any class/seminar. So If you get choosen they will send you the confirmation email, so after get confirmation email you can go there. 

Every class usually every 2 weeks except the language class which is every week.

For those who love kpop yaaaa, sometime KTO do giveaways for Korea Music Festival and Music Bank.

They also have hanbok “korean traditional clothes”that you can test for free. You also can rental that hanbok too.

So if you wanna go korea but still clueless, you can go to korea plaza they will happily help you.

Link and address you guys can refer on the below side. Okay?

———————————

*关于韩国广场
韩国广场是唯一由韩国旅游组织经营的马来西亚韩国旅游和文化中心。它成立于2008年。
韩国广场也称为KTO KL。位于menara hapseng低层。
*如何去那里
公共交通工具。附近 :

 –  Monorel车站Bukit Nenas&Menara Hapseng
 – lrt Dang Wangi
P / s:你需要走大约5-10分钟
GO KL 巴士(免费),你可以使用这个巴士去那里。Go KL有4行程线:
 – Go KL蓝线:可以从车站titiwangsa,IMR chowkit,Kg Baru,Concorde Hotel,Pavilion乘搭,可以在KL Live或Menara Hapseng停下。
 –  Go KL绿线:KLCC前往武吉免登的路线。可以停在KL Live。
 –  Go KL紫色线:Pasar Seni到武吉免登路线。可以在Menara Weld(Weld Tower)停车。
P / s:可以问巴士司机,他们可以帮你。
*他们有什么
1.他们可以为旅行者提供咨询。
他们有主要大厅,你可以租来做迷你聚会,因为我看到马来西亚军队(BTS粉丝)在KTO KL聚会。
你可以得到各种韩国小册子,地图和旅行书,可以指导你如何去那里(p / s:它是免费的)
3.他们为韩国俱乐部举办各种文化课程,如:
 – 韩语课程(初学者)
 – 韩国舞蹈班
 – 韩国烹饪班
他们还提供旅行研讨会。
P / s:您需要注册为韩国俱乐部成员(免费),并在他们的网页上查找,注册任何类/研讨会。他们会给你发送确认电子邮件,得到确认电子邮件后,你可以去那里。
每个班通常每2周一次进行,除了每周的语言班。
有时候KTO也做韩国音乐节和音乐银行的赠品游戏。
他们也有韩国“韩国传统服装”,你可以免费试穿。你也可以租用韩服。
所以如果你想去韩国,但仍然无知怎么办,你可以去韩国广场,他们会帮助你。
链接和地址可以参考下面。


———————————

Korea Plaza address 

korea plaza (ground floor), menara hap seng, wilayah persekutuan, jalan , Ramlee 502050 Kuala Lumpur.
LINK

http://www.visitkorea.com.my/


Advertisements

Author:

this is my first-time ever do this bloggging thingss. thanks for your time for read my writing and all supports.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s